غذا هایی که نباید به کودک داد؛ این 11 مورد را از قلم نیاندازید!

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - تمامی پدر و مادر ها خواهان تغذیه بچه ها خود با غذا های خوشمزه و مقوی هستند. شروع تغذیه کودک با غذای جامد یکی از بزرگترین مراحل در اولین سال زندگی کودک است. بچه ها تمایل دارند غذا های جدید را امتحان نمایند. اما از آنجایی سیستم گوارشی ظریفی دارند، غذا هایی که با بدن آن ها سازگار نیست ممکن است اثرات منفی بر رشد و سلامتشان داشته باشد. به عنوان یک پدر و مادر مطلع، ضروری است بدانید چه غذا هایی برای کودک ایمن و چه غذا هایی برای او ممنوع است.

غذا هایی که نباید به کودک داد؛ این 11 مورد را از قلم نیاندازید!

غذا هایی که نباید به کودک داد

در ادامه 11 مورد از مواد غذایی که مصرف آن ها برای بچه ها ممنوع است را معرفی می کنیم.

1. عسل

عسل ماده ای شیرین و طبیعی است. با این حال ممکن است دارای باکتری Clostridium botulinum باشد که منجر به عفونت باکتریایی مرگبار (بوتولیسم) می گردد. این بیماری ممکن است موجب ضعف، یبوست و دیگر عوارض در بدن کودک گردد. در تمام مدت، کودک علائم التهاب و سرگیجه را نشان خواهد داد. این عفونت نادر در بچه ها کمتر از یک سال بسیار خطرناک است، به همین دلیل توصیه می گردد که تا پیش از یک سالگی کودک از دادن عسل به او اجتناب کنید.

هم چنین عسل دارای مواد قندی زیادی است، بنابراین مصرف نکردن عسل، به پیشگیری از پوسیدگی دندان ها یاری می نماید.

2. آبمیوه و نوشیدنی های شیرین

آبمیوه های تجاری و نوشیدنی ها دارای درصد بالایی شکر و مواد نگهدارنده هستند. کودک احتیاجی به مصرف شکر ندارد. پزشکان میزان مصرف آبمیوه طبیعی در روز را برای کودک 100 سی سی اعلام نموده اند.

از دادن میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین (از جمله آب میوه و سایر نوشیدنی های شیرین) به کودک اجتناب کنید. بدین ترتیب از پوسیدگی دندان های او پیش گیری خواهید کرد.

3. آجیل، مغزها و کره بادام زمینی

آجیل و مغزها خوشمزه، سالم و پر از پروتئین هستند و کره بادام زمینی مورد علاقه هر کودکی است. اما اگر سابقه آلرژی غذایی در خانواده شما وجود دارد، قبل از دادن آجیل و بادام زمینی به نوزاد، با پزشک کودک صحبت کنید.

آجیل، مغز ها و بادام زمینی را نباید به بچه ها زیر 5 سال بدهید، زیرا ممکن است باعث خفگی آن ها گردد. از 6 ماهگی نوزاد به بعد، می توان آجیل و مغز ها را به صورت خرد شده، پودر شده یا نرم شده و به شکل پوره به کودک داد.

بیشتر بخوانید : میان وعده برای بچه ها، مغذی و شادی بخش

4. نمک

بچه ها نباید زیاد نمک مصرف نمایند، زیرا برای کلیه های آن ها مناسب نیست. نمک را به غذای کودک یا آبی که غذا در آن می پزد اضافه نکنید. هم چنین از طعم دهنده های آماده عصاره گوشت و مرغ (گالینا بلانکا) در غذای کودک استفاده نکنید، زیرا بیشتر آن ها دارای نمک زیادی است.

هنگامی که قصد دارید کودک از غذای خانواده مصرف کند، در هنگام پخت غذا، این موارد را به خاطر داشته باشید.

از دادن غذا های شور (مانند موارد زیر) به کودک اجتناب کنید:

  • بیکن
  • سوسیس و کالباس
  • چیپس نمکی
  • کراکر ها و بیسکوییت های ترد نمکی
  • چوب شور
  • غذا های آماده
  • غذا های بیرون بر

5. چربی های اشباع شده

موادی مانند چیپس، بیسکویت و کیک سرشار از چربی های اشباع شده هستند.

پیش از مصرف هر ماده خوراکی برچسب اطلاعات تغذیه ای بر روی بسته بندی را با دقت مطالعه کنید و موادی با چربی اشباع کمتر را انتخاب کنید.

6. پنیر های غیر پاستوریزه

پنیر می تواند بخشی از یک رژیم سالم و متعادل برای نوزادان و بچه ها باشد و کلسیم، پروتئین و ویتامین های مورد احتیاج کودک را فراهم می نماید. بچه ها از 6 ماهگی می توانند پنیر پاستوریزه پر چرب مصرف نمایند، که شامل پنیر های سفتی مانند پنیر چدار ملایم، پنیر دلمه ای و پنیر خامه ای است.

بچه ها نباید پنیر های نرم خانگی از قبیل: پنیر بری یا کاممبر، پنیر بز و پنیر آبی (بلو چیز) مانند روکوفورت را مصرف نمایند، زیرا این پنیر ها دارای باکتری هایی به نام لیستریا هستند که برای بچه ها بسیار خطرناک هستند.

بسیاری از پنیر ها از شیر های غیر پاستوریزه تهیه می شوند. برای پیش گیری از خطر لیستریا بایستی از مصرف این پنیر ها برای بچه ها اجتناب کرد.

بهتر است برای اطمینان از اینکه پنیر از شیر پاستوریزه تهیه شده است، برچسب روی پنیر را مطالعه کنید. البته این پنیر ها را می توان در پخت غذا ها استفاده کرد، زیرا لیستریا در دمای بالا کشته می گردد. بنابراین پختن پنیر های نرم، باعث از بین رفتن باکتری ها می گردد.

سامانه مشاوره آنلاین های اکسپرت

7. تخم مرغ خام و نیم پز (عسلی)

نوزادان می توانند از حدود 6 ماهگی تخم مرغ بخورند. تخم مرغ بایستی به قدری پخته گردد تا سفیده و زرده هر دو سفت و جامد شوند. این شرایط برای تخم اردک، غاز یا بلدرچین هم بایستی رعایت گردد.

از مصرف تخم مرغ خام برای کودک، در مایه کیک نپخته، بستنی خانگی، سس مایونز خانگی یا دسری که حاوی تخم مرغ نپخته است، اجتناب کنید.

8. لعاب برنج

پس از 1 سالگی کودک و برای بچه ها زیر 5 سال نباید لعاب برنج جایگزین شیر مادر، شیر خشک و یا شیر گاو گردد، زیرا ممکن است حاوی آرسنیک بیش از حد باشد.

آرسنیک به طور طبیعی در محیط یافت می گردد و می تواند از راه آب و غذا وارد بدن انسان ها گردد. برنج آرسنیک بیشتری نسبت به سایر غلات از خاک به خود جذب می نماید، اما این بدان معنا نیست که شما یا کودک تان نباید برنج بخورید. در اتحادیه اروپا سطح آرسنیک موجود در برنج و محصولات آن سنجیده شده، حتی درصد آرسنیک موجود در سرلاک ها و غذا های آماده نوزادان نیز مورد آنالیز قرار گرفته و در حد ایمن بوده است.

اگر فرزند شما پیش از این لعاب برنج می خورده است، نگران نشوید. هیچ خطر فوری در کمین او نیست، اما بهتر است که دیگر از این دست نوشیدنی ها به او ندهید.

9. کافئین

مواد دارای کافئین مانند قهوه، چای و شکلات برای بچه ها مناسب نیستند. کافئین موجب بروز دردهای شکمی در کودک می گردد و چرخه خواب و بیداری او را برهم می زند.

10. غذاهای دریایی و صدف

صدف های دریایی و دیگر جانوران دریایی مثل میگوها، لابسترها و غیره می توانند باعث ایجاد حساسیت های زودهنگام در نوزادان زیر یک سال شوند. سطح جیوه در مواد غذایی یاد شده بسیار بالاست و مناسب مصرف بچه ها نیست.

با این حال، اگر می خواهید به کودک خود غذاهای دریایی بدهید، می توانید ماهی سفید و قزل آلا را به مقدار یک بار در هفته آغاز کنید. البته پیشنهاد می گردد پیش از دادن این مواد به کودک، با پزشک متخصص بچه ها مشورت کنید و از عدم وجود آلرژی اطمینان حاصل کنید.

11. سبزیجات خام

خوردن سبزیجات خام خطر خفگی را برای بچه ها به دنبال دارد. هم چنین گیاهانی مانند چغندر، کاهو، رازیانه و غیره دارای سطوح بالای نیترات هستند که برای بچه ها در سن پایین خطر آفرین است. بچه ها اسید معده ضعیفی دارند و نمی توانند نیترات را تجزیه نمایند، وجود نیترات در خون باعث کاهش اکسیژن رسانی هموگلوبین می گردد و به همین دلیل توانایی خون رسانی به تمام قسمت های بدن محدود می گردد. این شرایط ممکن است به سیانوز در نوزادان یا سندروم نوزاد آبی منجر گردد.

سخن آخر اینکه

افزون بر موارد یاد شده، هر گونه غذای آلرژی برای کودک نیز به لیست بالا اضافه می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مطلب حساسیت در بچه ها؛ علت، علائم و درمان توصیه می گردد.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه سرلاک خانگی برای نوزادان و مزایای آن

برگرفته از: nhs

مجله شرقیا

مجله شرقیا | مجله آموزشی و اطلاع رسانی تحصیلی
منبع: setare.com
انتشار: 9 مرداد 1400 بروزرسانی: 9 مرداد 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 56762

به "غذا هایی که نباید به کودک داد؛ این 11 مورد را از قلم نیاندازید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذا هایی که نباید به کودک داد؛ این 11 مورد را از قلم نیاندازید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید